Brezzing in в Работилница за домашен сладолед “Кико”

По- домашен сладолед от това, надали.

Може би сте виждали едно меме в мрежата, което гласи: “Ако искаш да правиш всички щастливи, продавай сладолед”.

Когато посетих работилницата за първи път, такова чувство ме обвзе. Непретенциозно място с вежливи и скромни хора зад гишето, които обясняват тихо как се прави сладоледа и какви съставки използват. Желаят без натрапване да опитате техният сладолед, пък вие сами ще прецените как е.

Идеята за подобно място се заражда в двамата братя още преди години, но чак на 01.06.2020 отварят вратите на своята мечтана работилница за сладолед.

Цели 14 лонди ви чакат по всяко време, като вкусовете не са нещо, което сте свикали да виждате по другите сладоледаджийници.

Уловката идва от там, че сами си разработват рецептите, а философията на производството не включва нищо, което се купува готово за сладолед. Всички видове се правят изначалао- мляко, яйца, сурови ядки, които предварително се чистят и пекат.

Шоколадът е белгийски, бадемите и шам фъстъка се купуват на килограм, след което се обработват до консистенцията на сладолед. Забравих да питам дали яйцата, които използват са домашни и няма да се учудя, ако са.

Не правят сорбета, но имат други плодови изкушения като например авокадо с банан и мед.

Любими си остават бадем, шам фъстък, натурален белгийски шоколад и шоколад с домашни бисквити.

Може да си вземете кутии за вкъщи, но горещо препоръчвам да хапнете на място във вафлена фунийка- защото са домашни и ги правят на място.

Работилница за домашен сладолед Кико може да намерите на ул. “Студентска” 4, точно срещу бариерата на паркинга към Техническия Университет.