Breezing in в Sweet Art

Сладкарничка да си оближеш пръстите до лакътя.

Минавам аз покрай ул. “Ген. Колев” на ъгъла с бул. “Цар Освободител” и гледам едно скромно местенце с една хладилна витрина, няколко чинии с дребни сладки и розов интериор. Как пък няма да вляза. На това място имаше една друга, много сладка сладкарничка, където млад екип беше заформил прекрасно място за сладки искушения за вкъщи. Сега отново e със същата концепция- отново млади и много вежливи хора и много красиви и подтикващи към апетит неща.

Влязох и започнах с да меря с поглед. И започнаха да ми светят очите.

Всички изделия изглеждаха адски вкусни, но като върл фен на шоколада, първо реших да тествам от там. Награбих от всичко, което ми направи впечатление и се прибрах в покоите си.

Еклерите са феноменални с прекрасен крем и глазура. Всичко шоколадово беше с истински вкус на шоколад, много вкусно и най-вече прясно и сякаш топящо в устата.

В последствие разбрах, че правят малки количества и се продава до изчерпване, което е обикновено за 1-2 дни. Случвало ми се е да отида в края на деня и да няма много останали неща.

Тарталетите с глазирани плодове са мега вкусни с пухкав крем и перфектни за cheat days. Не случайно го написах в множествено число. Някой път са последователни, особено ако минавам през ул. “Ген. Колев”

Такива места заслужават аудитория и трябва да се поддържат и затова приветствам да отидете и да ги тествате! Може да правят и торти по поръчка. Чакам да дойде време за Павлова.

После разбрах, че са и доста активни във Facebook и може да видите какви преасни торти и изкушения правят по поръчка. Аз лично предпочитам да грухтя и мънкам под носа си от кеф на място, но за сега всичко е take away, освен мястото с 3-те барови стола.

Sweet Art се намира на ул. “Ген Колев 58”, точно до светофара с бул. “Цар Освободител”.