Breezing in в Wineground bottles & Beans

Барът за вино във Варна!

Съвсем откровено ще си споделя, че дълго време в нашият китен град липсваше специализирано място да се наслаждаваш на вино. Било то да си купиш от магазинската част и да седнеш на бара да го изпиеш или на чаша, но да не е в ресторант и да не е от 3- литрови bag-in-box.

Разгеле! Барът е уютен и на два етажа. Горният, големият, е в П-образна форма и предоставя достатъчно място за частни събития и уединение. Разполага и с голям бар, на който много обичам да сядам и да задавам въпроси за вина и винена култура. Има и обосoбено място за магазин. Тоест, може да си поръчвате с кашоните.

Историята на Wineground bottles & Beans е свързана с двамaта братя Марин и Радо. Марин е познат във варненските среди сомелиер и амбасадор на българското вино и Радо- кулинар и готвач с опит в чужбина.

Ролите на дуото са ясни, Марин се грижи чашите ви да са пълни и да пиете от най-доброто на пазара, като за целта има поне 10 вина на чаша всяка седмица.

Радо е в кухнята и твори брускети, плата с мезета от местни производители и сандвичи с висококачествени български продукти. Не пропускайте!

Магазинът предлага подбрани вина, предимно от български производители, селекция на Марин, но не пропускайте да попитате за някоя друга находка, която е открил и донесъл в бара и магазина.

Винените събития и дегустации са наистина обогатяващи, често има гости технолози и винени производители, като вината са представени по професионален начин. Някой път и аз не схващам за какво говорят. После питам.

“§ Beans” частта в името на бара, идва от факта, че работят с Blue Bag Coffee, които са български бранд за кафета и чайове. Целта им е да покажат на България света на кафето и предоставят добри примери на българския пазар.

Следете страницата им във Facebook за събития и не пропускайте да разпуснете с приятели! Дегустациите са им обикновено понеделниците, което е прекрасен старт на седмицата!

Wineground bottles & Beans се намира на ул. “Добри Чинтулов” 18, точно зад Икономическия университет. Единственият им почивен ден е неделя.