Завръщането на бакалиите във Варна част 2

Ходенето до магазина става преживяване, а не досадна рутина.

След дълга творческа пауза, продължаваме за завръщането на бакалиите. Получих много хубава обратна връзка за част 1, за което съм ви изключително благодарен!

Всъщност, има голяма вероятност да ви изненадам колко много са бакалиите във Варна и как последните 2-3 години броят им се удвои (ако не и утрои). Надявам се тази изненада да е приятна и да тествате новите попадения. Споделяйте на близки и приятели!

Припомням, че в тези трудни времена, именно посещаването на малките магазинчета ще спасят не само семействата, които седят зад тях, но и всички радни производители, които ги зареждат. Всички печелим от това.

  1. Магазин Роден Кът– ул. Иван Драсов 10
    Доста подбрани мезета и вина , правят дегустации и се намира отново в широкия център- около Св. Петка. Мястото съществува само от няколко месеца, но е много приятно и готово да поеме нуждите ви. . Гледки на овкусени меса и мезета ме карат да слюнкоотделям.

  2. Складът – ул. Брегалница и ул. Димитър Икономов – срещу Billa в комплекс Viva.
    С два обекта, Складът предлага голям асортимент от вино, алкохол. В смисъл, наистина голям. Изглеждат умалена версия на виненият кът в Метро. Имат и отбрани месни продукти и други неща за мезене. Влизаш, купуваш и си готов да приемеш гости или вие да отидете.

  3. Кошера– кв. Трошево, ул. Хан Кубрат. Може би едно от най-добрите попадения извън широк център. Работят с Пекарна Слънчев хляб, за която ще има отделна статия. Пробвайте млечните продукти на СИГМА. Може да пиете кафе и фреш и предлагат други лакомства, приготвени на място. Много уютно и приятно местенце.

  4. Меззето– Бул. Сливница 83, над Нептун. Магазинът предлага завиден асортимент меса и всичко, което е нужно да им се насладите, било то подправки, вино или други неща. Как изглежда заредена витрина с прясно месо, може да видите тук. Представям си как нахлувам лятото с идеята да правя барбекю.

  5. Баба и внуциСамо за доставка . Имат много интересна и супер яка концепция. Вече от няколко години са на пазара и предлагат зимнина по бабени рецепти и най-важното- направена по същата технология. Без признаците на индустриалното производство, било и то в малки количества. Разбира се в обекта разполагат и с други подбрани продукти и е абсолютно задълже за любителите на качествата храна.

Viva La Varna!