Къде да поръчаме хубави козунаци от малки пекарни във Варна, ако баба вече е забравила рецептата?

И тази година Великден чука на вратата. И козунаците покрай него. Всички можем да намерим време в момента и да направим козунаци вкъщи или поне да се опитаме, но много бизнеси имат нужда именно от нас, за да оцелеят през тези тежки времена.

А и да се направят вкусни козунаци не е толкова просто. От един приятел знам! Ако решите да закупите козунаци от малки пекарни било то за вас или за подарък, ето няколко опции с ъпдейт от миналогодишната статия.

Пекарна Радост

Ако искате наистина да помогнете на някого, тогава отидете в Пекарна Радост. Особено, ако живеете в района на Трошево. Пекарната е едно от малкото социални предприятия във Варна.

Социално предприятие означава, че бизнеса решава проблем от социален характер. В този случай пекарната е създадена, за да дава работа на хора от уязвими социални групи, давайки им възможност да надграждат уменията си на всички нива, било то психологически или практически. Очаквайте отделна статия за тях. Може да отидете на ул. Радост 7А и да опитате от печивата им, въпреки че през 2022-ра няма да правят козунаци.

Chocolate Sweet Temptations

Работилница за шоколадови изделия в района на Спортна Зала. Принципно правят сладки изкушения, но се включват във Великденските козунаци с две ръце.

Майстор Миро

Продуктите може да намерите в някои от интересни магазини в града. Козунаците им също. Иначе, знаете, пекарната се намира до обредното и може да си поръчате или закупите на място. Белгийски шоколад, лимонови корички, боровинки и лешници. Устата ми се пълни, докато пиша.

Манджера

Манджера разполагат със страхотни печива и както всяка година, се включват и с козунаци. Не пропускайте да разгледате и великденското им меню. Може да го намерите във Фейсбук страницата им.

Хлебарница Слънчев Хляб

Всяка година скандални козунаци. Не знам дали ще сварят да заредят обектите, с които работят. Предлагам ви да си поръчате предварително.


П.С. Великден 2022

Тази година включвам и още няколко пекарни:

Храна за любов:

Безглутенови и лимецови козунаци с квас само по поръчка (крайният срок мина, но може да имате късмет). Намира се на ул. “Шипка” 25

Сладкопекарна “Сладкишче”

На ул. “Рощок” 17, се намира Сладкопекарна “Сладкишче”. Домашни печива, хапки, торти и погачи за поводи. Правят козунаци по класически рецепти по предварителна поръчка.

Пекарната на “Кифлата”

Отново с домашни печива, пекарната предлага козунаци за Великден и се намира на бул. “Сливница” до блок 19.

Малинка Cakery and Catering

В сърцето на Таляна се намира една малка, сладка пекарна, която прави и козунаци тази година! Нутела и лешници, ванилия и бадеми, трудно е човек да избере само един!